Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2013 13:52 - Бисмарк, пенсии, константи, променливи и ... фараони
Автор: worldreader Категория: Политика   
Прочетен: 783 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 23.07.2013 13:59


Имало на времето един човек на име Бисмарк. Той желаел доброто на собствения си народ. И толкова много го желаел това добро, че създал пенсионната система, защото бил загрижен за старините на поданиците си повече дори от самите тях. Искал старините им да са достойни, осигурени, тъй де, да не зависят от случайния морал на многобройните им деца. И затова въвел пенсионната система. Толкова бил изпълнен с добри намерения, че малко му оставало да се пръсне от гордост със себе си.

Като всяка система и тя представлявала съвкупност от константи и променливи, и разбира се, основополагащи принципи. Основополагащият принцип бил, че здравите и работещи германци ще плащат данък на държавата под името "пенсионни вноски", които след това държавата справедливо ще преразпределя съгласно нуждите на съответните нуждаещи се. Дето се казва, "от всекиго според способностите - всекиму според нуждите".

Константите на системата били следните фактори:

- семейството е многодетно - минимум 4-5-6 че и повече деца

- ниската продължителност на живот - средната я е била по-голяма от 50 години, я не

- броят на децата се определя от Главата на семейството, дали ще са 4, 5, 6 или повече, е преценка единствено само на мъжа, жената няма никаква дума в процеса на правенето на им, освен да изпълнява възложеното й от Създателя ни задължение.

- априори се е приемало - както си е и било де - че всеки си има работа и си работи, защото тогаз така е било, колкото и да не им се вярва на някои хора, че е възможно да е съществувала такава антихуманност: грижата за намиране на работа си е било работа на самите загрижени. Загрижен си - намираш си, я като наемен работник, я като еквивалент на съвременния ЕТ (ако не искаш началник да ти диша във врата). Не си загрижен - не си намираш, с всички произтичащи от това последици... (на когото не му е ясно какво означава това, може да си ползва сивото вещество в главата)

Променливите били размерът на тези "доброволни пенсионни вноски", творческата мисъл на държавната администрация при тяхното справедливо преразпределяне, и т.н.

Не коментираме никакъв морал, етика, и т.н. философски категории, а само условията за функционирането на системата под име "държавно пенсионно дело".

Ясна ли ви е картинката вече?

Ако не ви е ясна, но все пак сте чували нещо за "пирамиди", "фараони", прееб... пардон, исках да кажа пиещи редовно студена вода вложители, като нищо чудно да сте били поне веднъж от последната категория, и искате да се поограмотите втая област, за да научите за най-големите пирамиди и фараони и редовните прееб... сори, исках да кажа любителите на редовно пиене на студена вода, вземете се поограмотете по следния линк

http://alexanderbtodorov.wordpress.com/ ... ate-funds/

И за домашно следната задачка, едно малко тестче за интелигентност:

ако вие сте повярвали на въпросните фараони, то тогава кой кой е?

Вие ли сте убийците на неродените си деца, а фараоните - ваши съучастници?

Или е обратното: фараоните са убийците на вашите неродени деца, а вие сте съучастниците им?

Съответно, ако ви боли за демографската дупка, в която изчезва България, фараоните ли са затриващите я, а вие техни съучастници? Или вие сте затриващите я, а фараоните са ви съучастниците?

Ще си призная, че и аз самият нямам отговор на този въпрос.

Единственото нещо, което ви пожелавам от сърце, е от този ден нататък да търсите отговора на този въпрос до края на дните си.

http://demografi.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=1277




Гласувай:
2



1. dimat - Отговорът е прост,
18.01.2014 21:37
затова малко го виждат.Няма да "говоря" за вина.ПРИЧИНАТА ЗА ЦЯЛОТО ТОВА СЛЕДСТВИЕ СМЕ ВСИЧКИ НИЕ!Целокупният български народ.Народ,който е загинал духовно."Загинал" е неточно - той просто бавно си отива и вече е прекрачил онова място,от където има връщане.

ТОВА Е САМО ЕДНА ЛИЧНА КОНСТАТАЦИЯ.МОЖЕ БИ ДРУГИ ЩЕ МЕ ОПРОВЕРГАЯТ,НО,МОЛЯ,НЕ С ОПТИМИСТИЧНИ ЗАКЛИНАНИЯ,А С ФАКТИ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldreader
Категория: Политика
Прочетен: 34508
Постинги: 18
Коментари: 10
Гласове: 65
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930